Nem adott le aláírásokat az MSZP a boltzár ellen

vasárnapi zárva tartás, bolt, üzlet, vasárnap, nyitva tartás
Vágólapra másolva!
Hiába járt le a határidő, a szocialisták nem vitték be az Országos Választási Irodába az összegyűjtött aláírásgyűjtő íveket. Igaz, már a gyűjtést is abbahagyták korábban.
Vágólapra másolva!

Lejárt a vasárnapi boltzárra vonatkozó népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtésének határideje, de a szocialisták már korábban felhagytak azzal, így nem is vitték be az összegyűjtött aláírásokat a választási irodába.

Időközben okafogyottá is vált az MSZP kezdeményezése: a kormány visszavonta a boltzárat Fotó: Marton Szilvia - Origo

A népszavazási kérdést Nyakó István szocialista politikus nyújtotta be hitelesítésre a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A kérdés úgy szólt:

Az NVB február 29-én megtagadta ennek a kérdésnek a hitelesítését, azonban a Kúria felülbírálta a döntést, és április 6-án hitelesítette az aláírásgyűjtő ívet.

A 200 ezer érvényes aláírás összegyűjtésére a kezdeményezőnek 120 napja volt, ez a határidő járt le szerda délután 16 órakor.

A Nemzeti Választási Iroda közlése szerint azonban a kezdeményező a határidő lejárta előtt nem adott le összegyűjtött aláírásokat. Az Országgyűlés április 12-én időközben visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást a kormány javaslatára.