Harci kutyával tépették szét a megkötözött macskákat

Vágólapra másolva!
Szadista játékot folytatott a két átányi fiatal, kóbor macskákat dobtak felbőszített bullterrier elé, de próbálkoztak kutyaviadallal is.
Vágólapra másolva!

Négy év szabadságvesztésre is ítélhetnék az állatkínzással és tiltott állatviadal szervezésével vádolt, 16 éves átányi fiút, aki gyermekkorú barátjával macskákat kínzott halálra, de harci kutyáját is verekedésre kényszerítette

Kötözés és kínzás

A vádirat szerint a fiatalkorú elkövető és társa 2014 nyarán két kóbor macskát is bullterrierjével öletett meg, pusztán szórakozásból.

Az összekötözött macskákat a kutya elé dobták, és addig vonszolták előtte a tehetetlen állatokat, amíg a bullterrier támadásba nem lendült, és szétmarcangolta őket.

A kutyákat sem kímélték

2015 tavaszán a két fiú kutyaviadalt rendezett: az idősebbik fiú bullterrierjét és barátja pittbullját eresztették össze, és addig hergelték az állatokat, amíg véres összecsapás alakult ki közöttük.

A bűncselekmény idején még 14 év alatti vádlott kora miatt sem büntethető, de társa a fiatalkorúak fogházába is kerülhetne a vádpontok alapján. Az Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség ugyanakkor próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért a büntetlen előéletű, tettét beismerő kamaszra, és javasolták, hogy pártfogó is felügyelje a fiút a kérdéses időszakban.