Elhunyt Kiss Ernő

Budapest, 2015. július 10.
Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok az ellene folytatólagosan, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2015. július 10-én. Az ügy
Budapest, 2015. július 10. Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok az ellene folytatólagosan, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2015. július 10-én. Az ügyész letöltendő börtönbüntetést, pénzbüntetést, továbbá vagyonelkobzást indítványozott az vádbeszédében, a védő ugyanakkor bűncselekmény hiányában történő felmentést kért Kiss Ernőre. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Meghalt Kiss Ernő. A nyugalmazott dandártábornokot otthonában érte a halál.
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggel elhunyt Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok - erősítette meg az Origo információját az egykori főtiszt korábbi ügyvédje, Holló Gábor. Az ügyvéd úgy tudja, megállt a szíve, ami egybevág az Origo azon információjával, miszerint Kiss Ernő szívinfarktust kapott.

Kiss Ernő büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken tavaly júliusban Forrás: MTI/Kovács Attila

Az egykori főrendőr Kiss Ernő legutóbb azzal került a hírekbe, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen 4 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt. Első fokon tavaly nyáron 3 év börtönt szabtak ki rá a Fővárosi Törvényszéken, ezt súlyosította másodfokon az ítélőtábla.

Idén februárban Kiss felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához.

Az ítélőtábla mellékbüntetésként több mint 36 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a volt főrendőrrel szemben. Az ítélet szerint Kiss Ernő közvetítőként tüntette fel magát egy olyan ügyben, amelyben pénzt kértek Kocsis Istvántól, a Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatójától, hogy az ellene indult büntetőeljárás számára kedvező fordulatot vegyen.