Kiss Ernőnek három évet biztosan börtönben kell töltenie

Budapest, 2015. július 10.
Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok az ellene folytatólagosan, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2015. július 10-én. Az ügy
Budapest, 2015. július 10. Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok az ellene folytatólagosan, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2015. július 10-én. Az ügyész letöltendő börtönbüntetést, pénzbüntetést, továbbá vagyonelkobzást indítványozott az vádbeszédében, a védő ugyanakkor bűncselekmény hiányában történő felmentést kért Kiss Ernőre. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Jogerősen négy és fél évre súlyosbította Kiss Ernő vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt kiszabott börtönbüntetését a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön. A nyugalmazott rendőr dandártábornok leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra.  
Vágólapra másolva!

A bíróság öt évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásától is, és több mint 36 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Korábbi felvétel Forrás: MTI/Kovács Attila

Az ítélet szerint Kiss Ernő közvetítőként tüntette fel magát egy olyan ügyben, amelyben pénzt kértek Kocsis Istvántól, a Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatójától, hogy az ellene indult büntetőeljárás számára kedvező fordulatot vegyen.