Kirúgták a rendelőből Rexet, a terápiás kutyát

Dr.Varga Károly és terápiás kutyája Rex, az Ányos utcai gyermekorvosi rendelőben, orvos, állat, kutya, doktor, terápia
Dr.Varga Károly és terápiás kutyája Rex, az Ányos utcai gyermekorvosi rendelőben. Budapest, 2016.02.16.
Vágólapra másolva!
Indoklás nélkül megtiltotta a kormányhivatal, hogy a rendelőben vagy éppen a váróban tartózkodjon Rex, a terápiás kutya, aki gyermekorvos gazdája munkáját segítette egészen mostanáig. Rexet mindenki imádta, csak egy névtelen feljelentő nem. Neki lett igaza. Magyarország, 2016.
Vágólapra másolva!

Kutya a rendelőben: nagyszerű ötlet a gyerekek és a szülők szerint, Rex, a melegszívű németjuhász jelenlétében Óbudán, az Ányos utcai gyermekorvosi rendelőben csak egy szúnyogcsípés volt az injekció, és mosolyogva távozott minden kis beteg. Nincs hepiend, a kutyát kitiltották a rendelőből.

Menj haza, Rex! Fotó: Szabó Gábor - Origo

A szülőknek lehetőségük volt arra, hogy szóljanak, ha nem szeretnék Rexet a rendelőben vagy a váróban, a négylábú terapeuta ilyenkor az orvosi szobában szundikált. Aztán egy névtelen feljelentő bepanaszolta Rexet és gazdáját, Dr. Varga Károly gyermekorvost.

Csak egy jelet adok a gépnek

Az ügyben a kormányhivatal vizsgálatot indított. Számtalan kérdést intéztünk hozzájuk, érdeklődtünk többek között a vizsgálat állásáról, a vonatkozó jogszabályi háttérről, illetve előzőek tükrében az ügy lehetséges kimeneteleiről. Valószínűleg egy írástudatlan munkatársuk foglalkozott az üggyel, ugyanis csak ennyit válaszolt: „A Fővárosi Kormányhivatal II. Kerületi Népegészségügyi Osztályának munkatársai az eset kapcsán, bejelentés alapján helyszíni szemlét tartottak az egészségügyi intézményben, a szemle idejében a kutya a váróban tartózkodott. A szemle és az orvos nyilatkozata alapján az eljárás jelenleg folyamatban van.”

Pfuj! - mondta a kormányhivatal Fotó: Szabó Gábor - Origo

A folyamat vége az lett, hogy Rexet kitiltották a rendelőből és a váróból – tájékoztatta az Origót Varga Károly. Indoklás nincsen – tette hozzá -, csak annyit írt a hivatal, hogy a betegek által látogatott helyeken szüntesse meg a kutya tartózkodását. Ez azt jelenti, hogy Rex azért az orvosi szobában maradhat, oda viszont a gyerekek nem mehetnek be. Hivatalosan.

Jogi megoldás

Varga doktor úr kicsit fáradt hangon, de azt mondta kérdésünkre, hogy

Rex jövő vasárnap személyi segítő vizsgát készül tenni.

Mentsék le, mert ilyet többé nem látnak Fotó: Szabó Gábor - Origo

Előző cikkünkre rengeteg levelet, hozzászólást is kaptunk, köztük például az alábbit, egy ügyvéd apuka beszámolóját: „A fiammal 2 hete szombaton az ügyeleten találkoztunk a Doktor úrral és a Terápiás Kollégával. A gyerek azonnal elfelejtette az erős alhasi fájdalmait, miként a jelen lévő 3 másik kisgyerek is :) ”

Riportunk végén megkérdeztük olvasóinkat, szerintük van-e helyük az orvosi rendelőkben kutyáknak. Több mint tízszer annyian mondták azt, hogy van, mint amennyien azt, hogy nincsen. A szavazók harminc százaléka szívesen látna kutyákat a kormányhivatalokban is.

Szavazzon!

Ön szerint van remény úgy általában?