Homofób kirakóst állított ki a Jobbik

A Bárány Balázs által kifogásolt rajz
Vágólapra másolva!
A képviselői irodaház aulájában az MSZP egyik elnökségi tagja fedezte föl a rajzot.
Vágólapra másolva!

A Jobbik ifjúsági tagozatának rajzpályázatának győzteseit állították ki a képviselői irodaház aulájában – derült ki Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagjának Facebook-bejegyzéséből. A kiállított rajzok között szerepelt egy olyan is, aminek az a címe, hogy „Kirakós homoszexuális szülők gyermekei részére”.

A Jobbik ifjúsági szervezetének egyik kiállított rajza Fotó: M.Schmidt János – Origo

Bárány Balázs szerint a rajz egy „homofób szemét.” Gratulálok annak, aki ezt megtervezte, kitette, jóváhagyta, vagy csak szimplán otthagyta – közölte Bárány Balázs.

Sallai R. Benedek elszomorodott

Budai Bernadett az Origónak azt mondta, a meleg témát a Jobbik feketén-fehéren látja. A volt MSZP-s kormányszóvivő szerint az egész kérdést nem lehet ennyire leegyszerűsíteni. Salla R. Benedek, az LMP képviselője elszomorítónak nevezte a rajzot. Gőgös Zoltán, az MSZP is felháborodott a rajzon.

Egy másik rajz Fotó: M.Schmidt János – Origo

Információink szerint Kövér László sem tudott arról, miket állítottak ki, mivel a Jobbik csak annyit közölt, hogy gyermekrajzokat mutatnak majd be.

Szavazzon!

Ön szerint homofób a rajz?

Az Origo a kiállítással kapcsolatban megkereste az Országgyűlés Hivatalát is, hogy ki engedélyezte a kiállítást, de egyelőre nem kaptunk választ.

Gőgös Zoltán és Budai Bernadett is kiakadt Fotó: M.Schmidt János – Origo

Egy másik mű Fotó: M.Schmidt János – Origo