Biztonságos gólyatáborokat ígér Rétvári

Rétvári Bence interjú
Interjú Rétvári Bencével, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium politikai államtitkárával.
Vágólapra másolva!
A felsőoktatási törvényben szabályozzák a gólyatáborok szervezését idén nyártól – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. 
Vágólapra másolva!

A KDNP-s politikus az M1 aktuális csatornán közölte azt is, hogy májusban terjesztették be azt a módosítást, ami arról szól, hogy biztonságosabbak lesznek a gólyatáborok.

A szervező a felelős

Rétvári egyebek mellett elmondta, hogy ezentúl a gólyatábor szervezője személyesen felel a táborért és a programokért. Hozzátette, hogy a szervező neve, telefonszáma nyilvános, ezeket az adatokat a rendezvényi felhívásban fel kell tüntetni, és az egyetemnek is tudnia kell róla.

Rétvári Bence szerint a szervező személyesen felel a programokért Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Rétvári Bence szerint sokkal tisztábbak lesznek a felelősségi viszonyok, ha valakinek a nevével, arcával kell vállalnia a rendezvények szervezését.

A minőségi felsőoktatás csak minőségi gólyatáborral kezdődhet

– fogalmazott az interjúban az államtitkár.

Ahogyan arról az Origo beszámolt, a Somogyi Hírlap online kiadása tavaly augusztus 31-én írt arról, hogy két nappal korábban megerőszakoltak egy lányt egy fonyódligeti gólyatáborban, a rendőrség megerősítette az értesülést. A Kaposvári Járásbíróság szeptember 1-jén közölte, hogy elrendelte egy 38 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását. Az ügyben szexuális erőszak bűntette miatt emeltek vádat, a per idén áprilisban kezdődött meg.