Több mint 180 tanár kerül az utcára Szegeden

Vágólapra másolva!
Évközben zárnak be két iskolát Szegeden, mert nincs pénz a működtetésükre. Félévkor megszűnik a Rogers Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola is. A Rogers Gimnázium diákjait átveszi egy másik iskola, de a szakiskolások közül 69-en nem tudják folytatni a tanulást, mert a szakmájukat máshol nem oktatják. 182 pedagógus kerül utcára.
Vágólapra másolva!

Két középiskolát is bezárnak félévkor Szegeden, mert nincs pénz a fenntartásukra. A Rogers Gimnáziumban hétfőn jelentették be a hírt, szülői értekezleten. A bezárás oka az, hogy a Magyar Államkincstár felfüggesztette az iskolák támogatását – értesült a Délmagyar.hu. A Rogersbe 370 diák jár. Hogy hol tanulnak hétfőtől, azt egyelőre még senki nem tudja. A jelenlegi állás szerint az Eötvös-gimnázium átveszi a négy gimnáziumi osztályt. A 270 szakképző iskolás diák helyzete még kérdésesebb. Főleg azé a 29 kisgyermekgondozóé és 40 gyógymasszőré, akik nem is tudják folytatni szakmájukat, mert sehol máshol nincs ilyen képzés a városban.

A Rogers Gimnázium mellett a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola is bezár, ott 113 pedagógus tanított. A két intézménynek ugyanaz a fenntartója, az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány.