Tanácsadó lett a Népszabadság volt főszerkesztője

Murányi Marcell mesterkurzus SZEMÉLY FOGLALKOZÁS újságíró FOTÓ KÉPKIVÁGÁS laza arckép, portré CSELEKVÉS SZELLEMI TEVÉKENYSÉGGEL KAPCSOLATOS beszél MOZGÁSSAL  KAPCSOLATOS gesztikulál Budapest, 2008. március 29.
Murányi Marcell, a Blikk című napilap főszerk
Budapest, 2008. március 29. Murányi Marcell, a Blikk című napilap főszerkesztője beszél a Minőségi Bulvár Mesterkurzus első előadásán az Alexandra Könyvesházban. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Külső tanácsadóként segíti korábbi munkaadóját Murányi Marcell, a Népszabadság volt főszerkesztője, aki májusban az után mondott le posztjáról, miután kiderült, hogy a kerékpáros, akit még március 30-án sodort el autójával a fővárosban, meghalt. Murányi az Origónak megerősítette, hogy tanácsokat ad a médiavállalkozásnak.
Vágólapra másolva!

Júliustól a Népszabadságot is tulajdonló Mediaworks cégcsoport külső tanácsadójaként dolgozik a politikai napilap korábbi főszerkesztője, Murányi Marcell, aki kérdésünkre megerősítette az Origo információját.

Balesete miatt mondott le

Murányi Marcell májusban azután mondott le a Népszabadság főszerkesztői posztjáról, hogy a sajtóból értesült róla: a baleset után több nappal meghalt az a kerékpáros, akit még március 30-án sodort el a fővárosi Rottenbiller utca és István utca kereszteződésében. Murányi tavaly augusztus óta volt a Népszabadság főszerkesztője, előtte nyolc évig a Blikk első embere volt.

Murányi Marcell sokáig a Blikk, majd rövid ideig a Népszabadság főszerkesztője volt Forrás: MTI/Mohai Balázs

Mint arról az Origo is beszámolt, a főszerkesztő március 30-án sodort el egy kerékpárost, majd továbbhajtott. Murányi Marcellt a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg. Időközben kiderült, hogy az elsodort kerékpáros a baleset után néhány nappal életét vesztette.

Furcsa hangot hallott

A főszerkesztő közleményt adott ki, amelyben elismerte felelősségét, de a gázolást és a tudatos cserbenhagyást cáfolta.

Murányi Marcell autója a baleset okozta sérüléssel Forrás: Murányi Marcell

"Autómmal a külső sávból egy lelassult trolit kikerülve, majd onnan jobbra kanyarodva úgy sodortam el egy kerékpárost, hogy azt akkor nem észleltem.

Hazaérve láttam meg az autóm jobb oldalán, a második ajtó hátsó részénél egy nagyjából 25 centiméter hosszú karcolást" - írta.

Ekkor közlése szerint Murányi azonnal visszament a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek a rendőrök, és jelentkezett náluk. A főszerkesztő állítása szerint a két időpont között mindössze annyi idő telt el, amíg haza-, illetve visszatért, azaz körülbelül 20-25 perc.

Tartalomfejlesztésben segít

Úgy tudjuk, a volt főszerkesztő a Népszabadságot is tulajdonló Mediaworks csoport külső tanácsadójaként júliustól dolgozik, és tartalomfejlesztési ügyekben segíti a cég munkáját. Az Origo kereste a Médiaworks kommunikációs igazgatóját is, aki szintén megerősítette Murányi tanácsadói megbízatását.

Parádi Judit azt írta: a Népszabadság korábbi főszerkesztője, Murányi Marcell munkaviszonya június végén megszűnt.

A szakember 2015. júliusától a Médiaworks kiadócsoport külső tanácsadójaként, tartalomfejlesztési ügyekben segíti a Mediaworks munkáját.

Murányi Marcell több évtizedes tapasztalatára a Médiaworks kiadványok megújításában, fejlesztési lehetőségeinek kidolgozásában, valamint egységes tartalmi minőségbiztosítási rendszer kialakításában számítanak.

Lezárult a felvásárlás

Mint arról az Origo beszámolt,

június elejére lezárult a Népszabadság Zrt. többségi tulajdonosának felvásárlási akciója.

Heinrich Pecina osztrák üzletember érdekeltsége már 99,9 százalékos tulajdonrészt birtokol a nagy múltú vállalatból, amelynek sorsa immár véglegesen elválhat a napilapétól, mert várhatóan beolvasztják az anyavállalatba.