Kínos kérdést tettek fel Pintér Sándornak

NB1-es labdarúgóvezetők, klubvezetők, Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke
Vágólapra másolva!
Hogyan lehet az, hogy a nyomozó hatóság minden eszközét bevetve sem bukkant a nyomára Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester oroszországi cégének, miközben egy civil blogger könnyedén megtalálta. Ezt a kérdést szegezte a belügyminiszternek a PM-es Szabó Tímea. 
Vágólapra másolva!

Kellemetlen kérdést kapott Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlésben a PM-es Szabó Tímeától, aki arra keresett magyarázatot, hogy a rendőrség azzal a hivatkozással nem indított nyomozást Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozata ügyében, hogy nem találta meg a feljelentésben említett oroszországi céget, miközben egy blogger könnyedén megtalálta.

Nincs cég, nincs bűncslekmény

Nem találta meg a rendőrség azt az oroszországi bejegyzésű céget, amelyben Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és az az ál miniszteri biztos Kiss Szilárd - a moszkvai magyar nagykövetség volt agrárattaséja - is résztulajdonos volt, aki ellen nemrég vádat emeltek vezstegetés miatt.

Kellemetlen kérdést kapott a belügyminiszter Szabó Tímeától Fotó: Bielik István - Origo

A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis arra hivatkozva utasította el a feljelentést, hogy megpróbálták ugyan egy nemzetközi cégadatbázisban felkutatni az állampolgári feljelentésben szereplő orosz céget, de nem jártak sikerrel.

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor kormányfő a Puskás Akadémia-ZTE NB II-es mérkőzésén Felcsúton Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Az Origo is beszámolt arról, hogy a feljelentéseiről ismert Tényi István azért vizsgáltatta volna Mészáros vagyonnyilatkozatát, mert a polgármester nem adott számot arról, mire költött el 80 millió forintot, valamint eltitkolt 300 millió forint jövedelmet, továbbá sem a 2013-as, sem a 2014-es vagyonnyilatkozatában nem szerepel az oroszországi cég.

Megkérdezte Pintér Sándort

Ma megkérdeztem Pintér Sándor belügyminisztert, hogy hogyan lehetséges az, hogy a rendőrség nem találta meg Mészáros Lőrinc oroszországi cégét, amikor az atlatszo.hu egyetemista bloggere fél óra alatt megtalálta azt - számolt be a kínos kérdésről a Pintérnek azt feltevő PM-es Szabó Tímea a Facebookon.

Ma megkérdeztem Pintér Sándor belügyminisztert, hogy hogyan lehetséges az, hogy a rendőrség nem találta meg Mészáros Lő...

Posted by Szabó Tímea on 2015. június 2.

A rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta az ügyet, mert nem találták meg a cégét - emlékeztette a minisztert a képviselő, aki szerint Pintér Sándor először azt válaszolta, hogy "ha nincs vagyon, nem tudnak mit nyomozni, aztán még mondott hasonló jókat, végül közölte, hogy inkább utána néz, hogy mi történt, mert nem ismeri az ügyet, és megírja nekem, hogy mire jutott".

Szabó Tímea hozzátette: reméli, hamarosan megjön a belügyminiszter válasza, amiben szerinte arról kellene őt tájékoztatni, hogy

  • kirúgták az összes, ebben az ügyben nyomozó alkalmatlan rendőrt
  • folytatják a nyomozást, hiszen a portál megtalálta a céget
  • kiderült, hogy Mészáros Lőrincnek miért van Oroszországban cége azzal az agrárattasé, orosz lobbista Kiss Szilárddal, akit januárban letartóztattak
  • elszámoltatják Magyarország Nagy Gázszerelőjét, a Felcsúti Királyság helytartóját, hazánk 80. leggazdagabb emberét