Biciklis rekordot döntöttek a polgárőrök

nk20141208
Kerékpárok sorakoznak az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Kiképző Központjának sátrában. Az esztergomi Neuzer kerékpárgyár által készített négyszázhatvan darab új kerékpárt a polgárőr egyesületeknek adták át
Vágólapra másolva!
Pénteken értek el Bács-Kiskun megyébe azok a kerékpárok, amiket november 13-án Budapesten adtak át a polgárőröknek. A kecskeméti ünnepségen elhangzott: nem azért kapták a bicikliket, hogy kocsmába járjanak velük.
Vágólapra másolva!

Mennyi idő alatt lehet megtenni a Budapest–Kecskemét-távot? A Google térképe szerint autóval 1 óra 13 perc, míg gyalog 17 óra 34 perc szükségeltetik a közel 90 kilométeres táv leküzdéséhez. No és biciklivel? Nehéz a válasz. A polgárőrség az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságától november 13-án kapott 258 kerékpárt Budapesten.

Ilyen kerékpárokat ne keressenek a kocsmák előtt Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az ünnepélyes átadón Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke arról beszélt, 2015 a polgárőrségnél a technikai fejlesztések éve. Ennek ékes bizonyítéka, hogy ma, pontosan három héttel később – a Baon.hu beszámolója szerint - megérkezett Kecskemétre a Bács-Kiskun megyének szánt 16 kerékpár. Amiket át is adtak a Megyei Polgárőr Szövetség kecskeméti székházánál.

Ha a bicikliket gyalog tolták a polgárőrök, akkor olyan lassan kellett mozogniuk, hogy az már önmagában sportteljesítmény. Ha viszont a szállítmány teherautón érkezett, akkor előbb meg kellett tenni durván négyszer a Budapest–Vlagyivosztok-távot, és csak utána elkanyarodni Kecskemét felé, hogy kijöjjön a 21 nap.

Nem a száguldás az elemük Fotó: Bielik István - Origo

Így vagy úgy, „Polgárőrnek lenni felelősséggel jár, és nem vetne jó fényt a polgárőrmozgalomra, ha a szolgálati kerékpár a kocsmánál támasztaná a falat – mutatott rá a megyei elnök, dr. Fekecs Dénes. Aki egyben azt kívánta a polgárőröknek, hogy „balesetmentesen és eredményesen használják a bringákat.”