Kurvázó képviselőről kérdezik Pintért

Pintér Sándor belügyminiszter
Sandor Pinter, Hungary's Interior minister, makes a statement for the press in Veszprem on October 13, 2010. Hungarian authorities said on October 13 the threat of another chemical spill had been averted and villagers could return home. The death toll from the October 4 spill, when a flood of toxic sludge from an alumina plant poured into villages and rivers, meanwhile rose to nine when one of elderly people wounded in the disaster died in hospital. AFP PHOTO / BALINT PORNECZI
Vágólapra másolva!
Miért nem tett lépéseket a rendőrség a gyanú szerint a Répás Lajos szépségverseny-szervező üzemeltette prostituálthálózatot igénybe vevő politikus felderítésére - kérdezi a belügyminisztertől az Együtt politikusa. Arra is kíváncsi, egy kurvázó képviselő jelenthet-e nemzetbiztonsági kockázatot.
Vágólapra másolva!

Ön szerint elfogadható gyakorlat az, hogy egy nyomozati eljárásban a rendőrség látókörébe kerülő politikus személye tabu, azaz

a nyomozó hatóság feltűnően nem deríti fel, hogy a gyanúba keveredő politikus valóban elkövette-e a bűncselekményt

- kérdezte Pintér Sándortól az Együtt politikusa.

160 ezret fizetett a légyottért

Szelényi Zsuzsanna azután fordult írásbeli kérdéssel a belügyminiszterhez, hogy nemrég a direkt36.hu mintegy 2500 oldalnyi nyomozati irat feldolgozása alapján részletesen beszámolt egy állítólagos prostitúciós hálózatot érintő ügyről, melyben Répás Lajos szépségverseny-szervezőt az ügyészség kerítéssel és kitartottsággal vádolja.

Egész éjjel üléseztek aznap a képviselők, de volt valaki, aki máshol töltötte az éjszakát Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Reggel 6 óráig tartott a parlamenti ülésnap 2011. június 15-én, de

volt egy képviselő, aki legalább másfél órát hiányzott a hajnali munkából: ő közben egy prostituálttal közösült

egy hotelben alig 10 percre a Parlamenttől. 160 ezer forintot fizetett ezért, de másnap csalódottan panaszkodott a Parlamentből nőt szerző barátjának - derült ki a portál által idézett jegyzőkönyvekből.

Négy képviselőre szűkült a kör

A portál szerint bár más kuncsaftok személyére pontosan kíváncsi volt a rendőrség (megvizsgálták, kihallgatták, fényképen azonosíttatták be őket a prostituáltakkal), az érintett politikusokra nem voltak túlzottan kíváncsiak. Legalábbis a nyomozati anyagban nincs nyoma, hogy a rendőrség kísérletet tett volna annak kiderítésére, pontosan mely politikusok vették igénybe a nők szolgáltatásait - írták.

Egyszerűen leszűkíthették volna a nyomozók a prostituáltnak fizető politikusra a kört Forrás: AFP/Martin Oeser

Pedig a fenti esetben egyszerűen leszűkíthették volna a nyomozók a kört az érintett politikusra. Ahogyan a nyilvános parlamenti jegyzőkönyvek alapján megtette ezt később a Bors. A lap a 2011. június 15-i plenáris ülés, valamint a másnapi bizottsági ülések dokumentációit összehasonlítva arra jutott, hogy négy politikusra lehet leszűkíteni a kört, de nem nevezte meg őket.

Biztonsági kockázatot jelenthet?

A Pintér Sándortól érdeklődő Szelényi Zsuzsanna írásbeli kérdésében arra is választ vár egyébként a belügyminisztertől, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalt felügyelő miniszterként hogyan értékeli, hogy

a szexuális szolgáltatást pénzért igénybe vevő képviselő zsarolhatóvá válik

- akár a családja, akár a nyilvánosság előtt -, ez pedig nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.