Több ezren akarnak szobrot Attilának, a hunnak

kurultaj top, kurultáj, bugac, ló, lovas
Vágólapra másolva!
Több ezer magyar hagyományőrző támogatta aláírásával azt a kezdeményezést, hogy Budapesten emeljenek szobrot Attila hun uralkodónak. Attilának egyébként van szobra Sopronban, Nyíradonyban és Azerbajdzsánban is.
Vágólapra másolva!

Aláírásgyűjtés indult azért, hogy a hun uralkodó, Attila, méltó szobrot kapjon a fővárosban. A Kárpát-medencében élt és innen irányította a hun birodalmat, sőt itt is van eltemetve - indokolta az aláírásgyűjtést a kezdeményező Szakács Árpád, a hagyományőrző Magyar Turán Alapítványtól.

Egy nap alatt nyolcezren

Az aláírásgyűjtést a háromnapos Ősök Napja rendezvényre időzítették a szervezők, és

már az első nap 8 ezren írták alá a szoborállítást támogató felhívást.

A bugaci pusztában rendezett Ősök Napján kívül a Kurultájt - a hun és türk tudatú népek találkozóját - is a Magyar Turán Alapítvány szervezi.

Nem ez lenne az első

Ha megvalósul az Attila-szobor, az sem a fővárosban, sem az országban nem az első köztéri alkotás lenne, amely a hun uralkodót ábrázolja. Még 2013-ban avattak egy Attila- és egy Turul-szobrot például Nyíradonyban, megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára, Halász János is.

Egyes források szerint Budapesten 2010. decembere óta A Magyar Művészetért Szoborkertjében áll Györfi Sándor alkotása, egy Attila lovas bronzszobor - szemben a szocialista szoborparkkal, továbbá az ausztriai Tullnban is van egy Attilát és családját ábrázoló szoborcsoport.

Szavazzon!

Ön szerint melyik Attilának kellene szobrot állítani?

Soprontól Kazahsztánig

Van egy egész alakos szobra Attilának Sopronban, a József Attila lakótelepen is. Ezt először 1935-ben állították fel a Honvéd Főreáliskolában.

Az 1944-es bombázásban megsérült, majd a Rákosi-rendszerben a föld alá temették,

s csak 1990-ben került elő, egy évvel később pedig újraállították.

Egy Facebookon fellelhető fotó tanúsága szerint pedig még Kazahsztánban is van egész alakos szobra Attilának.

Atilla hun király szobra, Kazahsztánban.Nálunk mikor lesz?Freeman.

Posted by Valóság amit tudnod kell on 2013. április 28.