Megint több a miniszteri biztos

Vágólapra másolva!
Kettővel bővült a miniszteri biztosok száma. Balog Zoltán erőforrásminiszter utasítására az egyik biztos a PPP-konstrukcióban épült felsőoktatási létesítmények kiváltásáért, a másik egy bonyolult átszervezésért felel.
Vágólapra másolva!

Két új miniszteri biztost nevezett ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere - derült ki a kedden megjelent Hivatalos Értesítőből. Miniszteri biztos lett Gyetvai Árpád, aki a PPP-konstrukcióban megvalósult felsőoktatási létesítmények kiváltásával kapcsolatos feladatokért felelős. Javaslatot kell tennie a beruházások kiváltási sorrendjére, valamint a felszabaduló ingatlanok hasznosítására.

Miniszteri biztos lett Maruzsa Zoltán is, aki - egyebek mellett - az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. feladatainak az Oktatási Hivatalba (OH) történő átvételéért, valamint az OH új szervezeti, működési rendjének átalakításával, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet feladatkörének áttekintésével és működésének átalakításával kapcsolatos teendőkért felel.

Mint arról az Origo is beszámolt, nemrég a nemzeti ásványvagyonért felelős miniszteri biztost neveztek ki. Korábban, június elején pedig a reformáció 500. évfordulója kapott miniszteri biztost. Februárban s nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztost neveztek ki, és ugyancsak júniusban kapott miniszteri biztost a családi csődvédelem ügye.