Tudományos tevékenység lett a miniszteri biztosi poszt

Választásiplakát 2014 önkormányzati választás
Jeneiné dr. Rubovszky Csilla Fidesz Juhász Péter Együtt PM
Vágólapra másolva!
Nem összeférhetetlen a KDNP-s Rubovszky György lányának, miniszteri biztosi posztja az V. kerületi alpolgármesterséggel, mert az az őt kinevező minisztérium szerint tudományos tevékenységnek számít.
Vágólapra másolva!

Nem kell lemondania semelyik posztjáról sem az Országgyűlés igazságügyi bizottságát vezető KDNP-s Rubovszky György lányának. Rubovszky Csilla V. kerületi alpolgármesteri megbízatásának és miniszteri biztosi posztjának összeférhetetlenségét az Együtt helyi képviselője, Juhász Péter vetette fel, de az érintett és a minisztérium is azt állítja, hogy nincs összeférhetetlenség.

Juhász Péter: mondjon le!

Rubovszky Csilla a belváros alpolgármestere március óta miniszteri biztos is, ez a két pozíció azonban a hatályos törvények szerint összeférhetetlen - vetette fel az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője.

Összeférhetetlen! Mondjon le!Rubovszky Csilla a belváros alpolgármestere március óta miniszteri biztos is. Ez a két...

Posted by Juhász Péter on 2015. június 5.

Juhász Péter Facebook-posztban fejtette ki, hogy szerinte Rubovszky Csillának valamelyik posztjáról le kellene mondania, ezért kérte is a kerület fideszes polgármesterét, hogy intézkedjen.

Nem is összeférhetetlen

Rubovszky Csilla azonban az Indexnek azt mondta, hogy nincs miért lemondania, mert e két poszt nem is összeférhetetlen. Úgy fogalmazott: doktori disszertációjával összefüggésben kapta minisztertől a kinevezést. Ami egyébként meglehetősen hosszú, így hangzik: "a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozására, bevezetésére" szól.

Rubovszky Csilla, a Fidesz és Juhász Péter, az Együtt-PM képviselőjelöltjének választási plakátjai az V. kerületben Foto: Pataky Zsolt - Origo

Néhány órával később az Origo kérdésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is hasonló állásfoglalást adott ki a témában. Eszerint a tudományos kutatás elvégzésére vonatkozó kinevezés nem összeférhetetlen, mert a miniszteri biztosi megbízatás "tudományos tevékenység folytatására" szól. A tárca azt is közölte, hogy Rubovszky Csilla miniszteri biztos feladatát díjazás és más juttatások nélkül látja el, munkáját minisztériumi titkárság sem segíti.