Még nem épül a kerítés Ásotthalmon, de nagyon várják

Toroczkai László, időközi választások, Ásotthalma
Vágólapra másolva!
Még nem lepték el a munkagépek a szerb-magyar határt, hogy nekilássanak a kerítés építésének, amit Szijjártó Péter külügyminiszter jelentett be. Az "ötletadó", a szerb határ menti Ásotthalom polgármestere az Origónak azt mondta, ez az egyetlen jó megoldás, ezért örül a kerítés építésének.
Vágólapra másolva!

A zöldhatáron "járőrözve" érte utól az Origo a szerb határtól alig 8 kilométerre fekvő Ásotthalom polgármesterét, aki a hírekből tudta meg, hogy az ő ötletét felhasználva döntött az Orbán-kormány arról, hogy 174 kilométer hosszan négy méteres kerítést húznak fel, hogy távol tartsák a menekülteket.

Ez az egyetlen jó megoldás

"Örülök neki, ez az egyetlen jó megoldás" - állapította meg Toroczkai László. A település jobbikos polgármestere szerint

egyelőre semmi nyoma az építkezésnek, nincsenek a területen munkagépek

vagy szakemberek, akik a kerítés építését készítenék elő.

Toroczkai László, Ásotthalma jobbikos polgármestere örül a kormány lépésének Fotó: Origo

Arra a felvetésre, okozhat-e diplomáciai konfliktust, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter szavai szerint a határzárról majd csak jövő héten konzultálnak a szerb kormánnyal, előre nem egyeztettek velük, Toroczkai csak annyit mondott: "a szerb fél sem arról híres, hogy előre egyeztetné a lépéseit."

Toroczkai: védekezni kell

Toroczkai szerint azonban önmagában a kerítés nem elegendő, azt ki kell egészíteni fokozott élőerős védelemmel, vagyis több határrendészt kell a körzetbe rendelni. A polgármester úgy vélte,

Toroczkai volt egyébként az, aki már az év elején felvetette az Origónak egy fal építésének ötletét. A Fidesz-frakció júniusi bejelentése után pedig azt is elárulta: nem bánja, ha el is lopta az ötletét a Fidesz, csak védjék meg a határokat, mert az illegális migrációt tartja a legnagyobb fenyegetésnek.