Lázár: Csak a legkiválóbb nemzet boldogul

Vágólapra másolva!
Minden magyarnak meg kell értenie, hogy a 21. században csak akkor tud boldogulni a nemzet, ha a legjobb vagy a legkiválóbb lesz - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az 1848-as forradalom évfordulóján tartott hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen.
Vágólapra másolva!

udni kell, hogy a magyarság, csak a magyarságnak fontos, és a nemzet csak magára számíthat - jelentette ki Lázár János. Ebben a helyzetben erőt adhat 1848 üzente, amikor a bátorság vette át az irányítást, és amikor a cselekvés volt jellemző. A '48-as honvédok az életüket áldozták a hazáért, azért, hogy az ország független lehessen, és a sorsáról maga dönthessen - tette hozzá.

Nincs kényszer kompromisszum

"Ezért aztán, ha a 21. században boldogulni akarunk, mi magyarok, mindenféleképp bátraknak kell lennünk, nem lehetünk kishitűek és a cselekvés lehetőségét meg kell ragadnunk. Nem fogadhatjuk el a ránk kényszerített kompromisszumokat, vagy a ránk kényszerített kollaborációt" - hangoztatta a miniszter.

Becsület kell és bátorság

A bátorság és a cselekvés mellett nagy szükség van a teljesítményre is. Nem elég bátornak és vakmerőnek lenni, ehhez kiválónak kell lenni becsületben és teljesítményben egyaránt - mondta Lázár János.

Az ünnepségen hárman részesültek Pro Urbe-díjban. Majoros Mária Ármella nővér és Kenéz Heka Etelka költő mellett posztumusz kapta meg a kitüntetést Banga Sámuel testnevelő tanár, atléta.