Szidta és fenyegette a bírót a négyszeres emberölés vádlottja

Vágólapra másolva!
A bírói tanács elnökét fenyegette, szidalmazta a négy emberöléssel és fegyveres rablásokkal vádolt V. Sándor a másodfokú büntetőper keddi tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán.
Vágólapra másolva!

A romániai születésű, magyar származású középkorú férfi 2003-ban jött Magyarországra és az eljárás adatai szerint 2008-2010 között megölt két százhalombattai férfit és egy vietnámi házaspárt, továbbá társaival több fegyveres ékszerbolti rablást követett el, eközben sok tízmillió forintot zsákmányoltak.

Nincs kegyelem

Az eljárás adatai szerint a négy áldozatot V. Sándor lőtte le közvetlen közelről. Egyiküknek előre megástak egy gödröt, és ott végzett vele az elsőrendű vádlott. A vietnámi házaspárt rendőregyenruhában, intézkedést színlelve tartóztatták fel, a sértettek pedig később már hiába könyörögtek kegyelemért azzal, hogy odaadják a pénzüket, az elsőrendű vádlott fejbe lőtte őket.

A 2010-ben elfogott V. Sándor két és fél éve első fokon tényleges életfogytiglant, négy társa, aki az élet elleni cselekményekben is közreműködött, 16-17 év fegyházat kapott. A büntetőügy ügyészi és védői fellebbezések folytán került másodfokon a táblára. Mindeközben V. Sándor ellen Romániában is vádat emeltek ott elkövetett fegyveres rablások miatt.

Az utolsó szó jogán

Kedden a táblán az utolsó szó jogán szólalhattak fel a vádlottak. V. Sándor, amint belépett a tárgyalóterembe, magyarul folyamatosan szidalmazta, fenyegette a bírói tanács elnökét, de kiabált a tolmáccsal és saját védőjével is. Néhány perc után az elsőrendű vádlottat a felfegyverzett büntetés-végrehajtási dolgozók kivitték a teremből.

A többi, súlyos bűncselekmény miatt bíróság előtt álló vádlott az utolsó szó jogán megbánását fejezte ki, bocsánatot kért a sértettektől és többen arról is beszéltek: ha tudták volna, hogy gyilkolni fog V. Sándor, nem tartanak vele.

Nem engedték kihátrálni

V. Sándor élettársa, T. Emese másodrendű vádlott elmondta, hogy szülei megölésével fenyegette az elsőrendű vádlott, ha nem vesz részt a bűncselekményekben.
"Nagyon sajnálom! Nem tudtam ellene tenni" - mondta a sírva a fiatal nő.

A kettősgyilkosságban közreműködő többi vádlott-társ is arról beszélt, gyilkosságban nem akart részt venni, de nem tudott "kihátrálni" az eseményekből. Bocsánatot kértek a sértettektől és méltányos ítéletet kértek a bíróságtól, hogy kapjanak még egy esélyt az életben.

A tábla várhatóan február elején hirdeti ki másodfokú ítéletét.