Jég fogságában a Kékestető

10000 tízezer 
Ónos eső a kékestetői szanatóriumnál
Ónos eső a kékestetői szanatóriumnál
Vágólapra másolva!
Kidőlt fák veszélyeztetik a Mátrába vagy a Pilisbe tartókat, de másutt is pusztít a gyorsan megfagyó ónos eső, érdemes óvatosan közlekedni az utakon.
Vágólapra másolva!

Ónos eső hullott a Mátrában, a gyorsan megfagyó csapadék pedig ágakat, egész fákat szakít ki helyükből. Fenyőfák zuhantak a kékestetői szanatórium előtt parkoló autókra is. A lenti fotót Túri Imre küldte nekünk, ezért egy 10.000 forintos ClickShop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg.

Ónos eső a kékestetői szanatóriumnál Forrás:Túri Imre

A december másutt is ónos esővel érkezett, több megyére és a fővárosra riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. A Pilisben veszélyessé vált a túrázás, mert a fagyott ágak könnyen leszakadhatnak a jég súlya alatt, a Dobogókőre vezető utakat lezárták, ott egész fák dőltek ki.

Budán a XII. és a II. kerületben okozott gondokat a fagyos csapadék. Folyamatosan sózzák az utakat Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyék egyes területein is. Az eső ugyanakkor nem áll el, és lemossa a már kiszórt adagot, ezért minden közlekedőt fokozott óvatosságra intenek.