Lázár János az RTL Klub híradójáról alkotott véleményt

Lázár János
Lázár János miniszterjelölti meghallgatásai a mezőgazdasági, majd a nemzetbiztonsági bizottság előtt. A két meghallgatás között újságíró az Origo eltávolított főszerkesztőjéről, és Lázár titokzatos külföldi útjáról kérdezték. Újságíró: Vorák Anita
Vágólapra másolva!
Lázár János szerint bárki láthatja, hogy a reklámadó bevezetése óta az RTL maga mondott le a minimálisan elvárható szakmai szabályok betartásáról, és a híradók szerkesztését a saját pénzügyi szempontjainak rendelte alá – ez derül ki a Bárándy Gergely kérdéseire adott írásbeli válaszából.  
Vágólapra másolva!

Az MSZP-s országgyűlési képviselő azt kérdezte Lázár Jánostól, hogy figyeltette-e valakivel az RTL Klub híradóit, illetve, hogy netán „a kormányzati szemmértékkel kialakított 'újságíró-szakmai kritériumoknak' való megfelelés volt-e az RTL Klub példátlan mértékű adókulccsal való megadóztatásának az oka".

Lázár János szerint az RTL Klub a saját pénzügyi szempontjainak rendelte alá a híradók szerkesztését Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Lázár János válasza szerint a reklámadó fizetése adóügyi, közteherviselési kérdés. Rendkívül figyelemreméltónak tartja, hogy a szocialisták legalább negyedik alkalommal szólalnak fel az RTL Csoport érdekében az Országgyűlésben.

A sajtófigyelésről azt írta, hogy a kormányzati kommunikációban dolgozó munkatársaknak többek között az a dolguk, hogy figyeljék és elemezzék a híreket, hírműsorokat.