Deutsch Tamás RTL-es pólóban üzen

Vágólapra másolva!
A Facebookra tette ki a fotót, ezt írta alá: "az ellenfél megtévesztésére".
Vágólapra másolva!

"Az ellenfél megtévesztésére" - ezt írta a Facebook oldalára kitett képe alá Deutsch Tamás. A Fidesz Európa Parlamenti képviselője a fotón egy RTL feliratú pólóban áll.

A kormány és a RTL Klub között néhány hete feszült a viszony, miután a csatorna esti hírműsorai a reklámadó elfogadása óta érezhetően kritikusabbak lettek a kormánnyal és a Fidesszel szemben. A reklámadó törvénytervezetének benyújtása után, június 2-án az RTL először csak magával a tervezett adóval és ennek a csatorna műsoraira gyakorolt hatásával riogatta nézőit (mondván, akár megszűnhet az X-Faktor és a Barátok közt), majd amikor egyértelmű lett, hogy a kormány nem adja fel az új adónem bevezetésének tervét, az RTL Klub híradóiba egyre több, a kormánnyal szemben kritikus hangvételű híranyag, riport került be. (Arról, hogy a megváltozott hangnem milyen hatással volt a műsor nézettségére, itt olvashatja el cikkünket!)

A kialakult helyzetről többen is kifejtették már a véleményüket. Például Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, aki kedden délután a saját Facebook-oldalán írt a csatornáról, amely szerinte politikai zsarolással próbálja elérni, hogy ne kelljen adót fizetnie. "Így működik ma Magyarországon az RTL Klub, politikai zsarolásra használják a híradót, hogy ne kelljen adót fizetniük. Nem engedünk a zsarolásnak! Az RTL Klub is meg fogja fizetni Magyarországon az összes törvény szerinti adót" – írta a fideszes politikus.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán jelentette be, hogy szigorú NAV-vizsgálatnak vetik alá a csatorna gazdálkodást, mert fennáll a gyanúja, hogy az RTL Klub az elmúlt években néhány fiktív gazdasági cselekményt valósított meg.