Tizenöt évet is kaphat Király Tamás gyilkosa

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a Király Tamást megfojtó 39 éves férfi ellen.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek az ellen a 39 éves férfi ellen, aki tavaly áprilisban a divattervező otthonában végzett Király Tamással – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

A vádirat szerint a férfi tavaly április hetedikén az utcán ismerkedett meg Király Tamással, majd hajnalban felmentek a divattervező lakására, ahol összevesztek, majd a férfi egy nadrágtartóval megfojtotta Királyt.

A vádlott ezután egy lakásban talált sporttáskába különféle számítástechnikai eszközöket és mobilokat pakolt be, majd elhagyta a tett helyszínét.

L. József korábban vallomásában magát drogfüggőként írta le, azt mondta, hogy a gyilkosság idején alkoholos befolyásoltság alatt állt. A férfi ezeket, illetve pszichés problémáit is emlegette, mint a bűncselekmény során tetteit befolyásoló tényezőket.

Király Tamás, az egyik nemzetközileg is legismertebb magyar divattervező, az 1980-as években kezdte karrierjét. A Vogue magazintól az ID-ig minden nagy divatmagazin publikált az avantgárd tervezőtől. Legutóbb március 22-23-án volt divatbemutatója Budapesten, az Elle Fashion Show keretében a Millenárison.