Vágólapra másolva!
A férfi 2012 őszén három magányos nőt támadott meg liftben, egyiküket úgy megsebesítette, hogy néhány nap múlva belehalt. Az ügyészség életfogytiglani börtönt kért rá a vádiratban.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az ellen a 23 éves férfi ellen, aki 2012 őszén több nőt is megtámadott. Az ügyészség a férfit több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolta meg.

A vádirat szerint a férfi 2012 szeptemberében szabadult egy korábbi fegyházbüntetésből. Szabadulása után úgy határozott, hogy megélhetését újabb erőszakos vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével biztosítja, illetve egészíti ki.

Elhatározásának megfelelően 2012. október 21. napja és 2012. december 7. napja között Budapest III. kerületében összesen három, az esti órákban magányosan hazafelé tartó nőt támadott meg azért, hogy a náluk lévő értékeket fenyegetéssel vagy erőszakkal megszerezze. A vádlott a sértetteket a lakóházukig követte, majd a lépcsőházba is bejutva, a liftben támadta meg őket.

A vádlott a fenti módon megtámadott két nőt – értékeik megszerzése végett – egy magával hordott tapétavágó késsel súlyosan bántalmazott. Az egyik sértett a bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében, a szakszerű kórházi ellátás ellenére, pár napon belül életét vesztette. Az ügyészség szerint a másik nő sérülései miatt is fennállt akár a halálos sérülés lehetősége is, a nő csak a véletlennek, illetve lélekjelenlétének és védekezésének köszönheti, hogy nem esett komolyabb baja.

A férfit 2012 decemberében fogták el. A vádiratban szereplő bűncselekmények elkövetését a nyomozás során részben beismerte.

A Fővárosi Főügyészség a visszaeső elkövetőnek minősülő, jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő terhelttel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.