Vágólapra másolva!
Az előző vezetés hibája, de perlik a kivitelezőt, és talán jövőre már jó lesz, írták.
Vágólapra másolva!

"A Városligeti Műjégpálya az elmúlt időszakban néhány napon keresztül nem tudta fogadni a korcsolyázó közönséget. Ennek oka egyrészt az évszakhoz képest szokatlanul enyhe időjárás, másrészt a hűtési rendszer csökkentett hatásfokú működése volt" – írja a Fővárosi Önkormányzat arról, miért nem lehet korcsolyázni a tél közepén a Műjégpályán.

Közleményük szerint a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója uniós projektben 2010 februárjában kezdődött, de a kivitelező Hérosz Zrt. 2011 decemberében csődhelyzet miatt, átadás nélkül abbahagyta a munkát, a Fővárosi Önkormányzat pedig a projektet lezárta.

A hűtőrendszerrel kapcsolatos hibák először 2012 februárjában jöttek elő, ezeket a Műegyetem bevonásával vizsgáltatták meg, a szakértői véleményt pedig 2013-ban kapták meg, írták. "A probléma egyrészt a 2001-ben épített és 2009-ben aktualizált rekonstrukciós tervek hibái miatt, másrészt kivitelezésből adódó hiányosságok miatt állt elő" – közölte a Városháza.

A korrekcióra az uniós projekt lezárásáig, illetve a 2013-14-es szezon kezdetéig már nem volt lehetőség, de a javítás várhatóan még a 2014–2015-ös szezon előtt elkészül. "A kivitelezővel szemben jelenleg is folyamatban van egy polgári peres eljárás, és a Fővárosi Önkormányzat további jogi eljárásokat készít elő a tervellenőrrel, illetve a tervezővel szemben" – zárul a levél.