Vágólapra másolva!
Lemondott az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója. 
Vágólapra másolva!

Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója már eljuttatta lemondását a Nemzetgazdasági Minisztériumba, amiről a következő napokban várható döntés - rejtette el vodeonyilatkozatában Orbán Gábor a szaktárca adó- és pénzügyekért felelős államtitkára a kormany.hu oldalon.

"Ami a többségi tulajdonos, Töröcskei István szerepét illeti, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójaként biztosította az államadósság-kezelés zavartalanságát, olajozott működését az utóbbi néhány hónapban, évben is, ezért a két kérdés egymástól elválasztva kezelendő". Úgy folytatta:

Töröcskei István a Széchenyi Bank vezetője lemondott Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Töröcskei István a többségi tulajdonosa a Széchenyi Kereskedelmi Banknak. Az intézet tevékenységi engedélyét pénteken visszavonta a Magyar Nemzeti Bank és elrendelte végelszámolását. Az MNB pénteki közleménye szerint a hitelintézet működése nem felelt meg a jogszabályi rendelkezéseknek, további működése veszélyeztette volna az ügyfelek érdekeit, illetve a hitelintézet kötelezettségeinek teljesítését. A bank 49 százalékos tulajdonosa a magyar állam.