Vágólapra másolva!
Bayer Zsolt újságíró az Echo TV műsorában ótvar, hazug idiótának nevezett egy osztrák politikust, Ulrike Lunaceket, a Zöld Párt európai parlamenti képviselőjét. A bíróság első fokon félmillió forint kifizetésére kötelezte.
Vágólapra másolva!

Első fokon pert nyert Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti európai parlamenti (EP) képviselő a Bayer Zsolt újságíró ellen indított becsületsértési ügyben, közölte az EP zöldpárti frakciója. "A bíróság bebizonyította, hogy az ilyen sértő magatartás nem marad következmények nélkül" - mondta Ulrike Lunacek.

Ótvar, hazug idióta

Bayer Zsolt 2012 februárjában az Echo TV Korrektúra című műsorában ótvar, hazug idiótának nevezte Lunaceket, hozzátéve, hogy amit a politikus mond, az egy rohadt szemét hazugság egy rohadt szemét szájából. A következő héten Bayer Zsolt a műsorban megkövette Ulrike Lunaceket. Ugyanakkor azt is kérte, hogy a politikus is vonja vissza nyilatkozatát, miszerint a Békemenet résztvevői antiszemiták volnának. Bayer Zsolt azt mondta, emiatt fogalmazta meg az éles hangvételű, személyeskedő bírálatot.

Bayer Zsolt a Békemeneten Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Félmillió forintot kell fizetnie

Az osztrák politikus elsőként az Echo TV-nél tett panaszt, majd a médiahatósághoz fordult, ami joghatóság hiányában elutasította az ügyet. A médiatanács döntését a bíróság is megerősítette. Ulrike Lunacek ezután polgári pert indított Bayer Zsolt ellen. A zöldek közleménye szerint a bíróság első fokon 500 ezer forint megfizetésére kötelezte az újságírót.