Vágólapra másolva!
Bár Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy a jelenlegi formájában nem vezetik be az internetadót, és januárban nemzeti konzultációt indítanak, ennek ellenére immár harmadszor mégis utcára vonulnak az internetadó ellen. A tiltakozók ünneplésre gyűlnek össze, de emellett azt is szeretnék elérni, hogy a terv teljes kerüljön le a napirendről. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül7 bejegyzés

Hat óra körül 6-700-an gyűltek össze a József nádor téren, hogy megünnepeljék a kormányfő reggeli bejelentését, miszerint egyelőre nem lesz netadó. Az öröm vegyes, hiszen, ahogy tudósítónknak mondta az egyik tüntető, csak elodázni sikerült a netadó bevezetését, de nem hiszi, hogy ezt a későbbiekben ne lépné meg a kormány.

A tüntetők némelyike elégedetlen a kormányfővel, ennek az "Orbán takarodj!" felkiáltással adtak hangot. A minisztérium előtt egy nyolc fős rendőrsorfal áll, a tüntetők között is vannak hat-nyolc fős rendőri csoportok, és kamerával felszerelt rendőrautók is készenlétben állnak.

Az internetadó visszavonását ünnepelték meg a fővárosban. Fotó: Polyák Attila - Origo

Tapsol a tömeg

Időközben eljutott a tüntetőkhoz a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentése, amely szerint visszavonják a netadót. "Orbán kénytelen volt visszavonni a netadót, és ez nektek köszönhető" - hangzik el a színapdról, amit a tüntetők tapssal fogadnak.

Az ostoba, a gazdaságra is káros adó visszavonása nektek köszönhető - hangzik a színpadról. Bizonyítottuk, hogy több tízezren ki tudunk állni az érdekeinkért és sokan a passzivitásból kiléptek - hangzott. "Folytatjuk" - skandálta a tömeg.

Unortodox nemzeti konzultáció a téren

Kétezer fös a tömeg, szinte megtölti a teret. "Hahó Orbán Viktor, ez már a nemzeti konzultáció, ezentúl mindig megmondjuk, mi a valódi érdeke a magyar társadalomnak" - hangzik a színpadról. "Orbán takarodj!" válaszolt a tömeg. Ugyan visszavonták a törvényjavaslatot, de mi tovább figyelünk - ígérték a szervezők. "Folytatjuk" - ígérte a tömeg. A tömegben feltűnt az LMP-s Schiffer András. Fél hét után zárult a tüntetés, a Himnuszt követően a tömeg elindult hazafelé.

17:42
október 31, 2014
Vágólapra másolva!

Orbán: Ebben a formában nem lesz

Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken. A kormányfő indoklásul azt mondta: azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert kialakult „egy félelmeket előhívő vízió”, amely kezelhetetlenné teszi a vitát, vagyis „a vita félrecsúszott”, „nincs meg a közös alap”. A miniszterelnök szólt arról is januárban nemzeti konzultáció lesz a kérdésben.

17:45
október 31, 2014
Vágólapra másolva!

Deutsch lesz a felelős

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a nemzeti konzultációról azt közölte: Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő lesz felelőse a jövő évi akcióért.

17:45
október 31, 2014
Vágólapra másolva!

Fontos lépés volt

Fontos és ügyes húzás volt Orbán Viktor miniszterelnök részéről a tervezett internetadó visszavonása, de veszélyei is vannak a mostani döntésnek – vélték az Origónak nyilatkozó politikai elemzők.

17:46
október 31, 2014
Vágólapra másolva!

Kellő időben lesz tájékoztatás

Újabb nemzeti konzultációt indít Orbán Viktor januárban. Egyelőre csak a téma, az internetadó ismert, a forma, a költség és a módszer nem. A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan az Origo kérdésére annyit közölt, hogy „nemzeti konzultáció lesz", a részletekről „a kellő időben" adják meg „a szükséges tájékoztatást".

17:49
október 31, 2014
Vágólapra másolva!

Október 21-én robbant a bomba

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még 2014. október 21-én jelentette be, hogy a kormány minden megkezdett gigabyte-nyi elektronikus adatforgalom után 150 forint mértékű adó kivetését indítványozza 2015-től. Az október 26-i tüntetés után a Fidesz-frakció módosító javaslatot nyújtott be, mely szerint magánszemély esetében 700, míg vállalatok esetében 5000 forint lett volna az adó felső korlátja.

17:51
október 31, 2014
Vágólapra másolva!

Megdobálták a Fidesz székházát

Az október 26-i első tüntetést követően néhány száz demonstráló a Hősök terén véget érő menet után mégis átvonult a Fidesz-székházhoz, ahol bedöntötték a kerítést és az idáig hozott hardverekkel megdobálták az épületet, amitől leszakadtak a redőnyök és több ablak betört. Hat embert állított elő a rendőrség.

17:54
október 31, 2014
Vágólapra másolva!

Nagyon sokan voltak október 28-án

Budapesten október 28-án a József nádor téren kezdődött a második tüntetés, itt ismét a javaslat visszavonását követelték. Körülbelül 30-40 ezren vettek részt a demonstráción, ezt követően a Deák Ferenc tér–Astoria–Erzsébet híd–Lánchíd utca útvonalon a Clark Ádám téren található „0” kilométerkőhöz vonultak, azt kifejezve, hogy 0 forint internetadót kívánnak fizetni.