Újabb 336 millió forintot költenek a Budai Várra

Így néz majd ki a Murad lift felső állomása
Vágólapra másolva!
A Gránit lépcsőnél, a Murad pasa bástyánál és az Iskola lépcsőnél építenek új lifteket a Budai Várba. A 336 millió forintba kerülő munkák napokon belül kezdődnek és jövő tavaszra fejeződnek be.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint mindhárom beruházás jövő év februárjára készül el.

Gránit lift

Forrás: budavar.hu

A Gránit lépcsőhöz tervezett lift a jelenlegi Fedett lépcső mellett a Lovas útról a Tóth Árpád sétányra, a Szentháromság utcához viszi majd az utasokat. A beruházás részeként megújítják a közvilágítást és távfelügyeletet is kiépítenek. A beruházás értéke mintegy 96 millió forint.

Murad lift

Forrás: budavar.hu

A Murad pasa bástyájánál tervezett lift a Lovas útról az Anjou sétányra szállítja az utasokat. A várfal bontása, a lift szerkezetének kiépítése, a lift telepítése, a falburkolat elkészítése, a közvilágítás cseréje, a távfelügyelet kiépítése és a környezetrendezés mintegy 120 millió forintba kerül.

Iskola lift

Az árkád alatt lehet majd bejutni az Iskola lifthez. Forrás: budavar.hu

Az Iskola lépcsőhöz tervezett lift az Ibolya utcához, a Hess András térhez szállítja majd fel az utasokat. A közbeszerzési eljárást ugyanaz a társaság nyerte, amelyik az előző liftet is építi. A feladat és a költség is azonos, de itt felújítják a meglévő kutat is.