Nem utazgatásra költöttek milliókat a pestszentlőrinci városvezetők

Vágólapra másolva!
Több uniós partnerségi projekt vezetőiként utaztak, de a milliókból szakmai anyagokat és kampányokat is finanszíroztak.
Vágólapra másolva!

Nemcsak utazásokra, hanem elsősorban szakmai anyagok, tudományos igényű elemzések kidolgozására, szakmai konferenciaszervezésekre, személetformáló kampányokra, a projektekkel kapcsolatos egyéb költségekre költötte Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az 54 millió forintot, amelyet a Blikk szerint utazásokra fordított a XVIII. kerület vezetése.

"Az önkormányzat költségvetésében NEM a saját vezetőinek 'utazgatására' különítettek el külön összeget, hanem azért, mert a kerületi önkormányzat - egyedülálló módon - három kiemelt Európai Uniós program projektvezetője, és ebbéli minőségében projektenként 8-10 ország közös szakmai programjait koordinálja" - áll a közleményben.

Azt írják, hogy a Blikk által emlegetett 54 millió forint a kerületi költségvetésben úgynevezett átfolyó tételként szerepel, és az összeget szigorú, uniós felügyelet alatt tartott elszámolás szerint 23 partnernek utalja tovább a kerület, mivel az önkormányzat három EU-s partnerségi projekt vezető partnere.

A közleményben hangsúlyozták azt is, hogy a városvezetők csak egyes kiemelt szakmai programokra látogatnak el.

A Blikk csütörtökön azt írta, hogy több tízmillió forintot költhetett el külföldi utazásokra az elmúlt két évben a XVIII. kerületi polgármester, az önkormányzat városigazgatója és néhány munkatársuk.