Vágólapra másolva!
Rendőrségi nyomozás indult egy győri férfi ellen, aki állítása szerint 1999-ben a Rigó utcában nyelvvizsgázott, a vizsgaközpont azonban most nem találja az adatbázisában az erről szóló adatot. A férfi nem érti, mi történt, és perre készül.
Vágólapra másolva!

Alaposan meglepődött V. László, miután a január végi államvizsgája után beadta az egyetemre a nyelvvizsgája másolatát, hogy diplomát kapjon. "Evvel, gondoltam, nem lesz gondom, mivel 1999-ben a Rigó utcai központban sikeres vizsgát tettem" - írta ki V. László néhány nappal ezelőtt a Facebook-üzenőfalára. Mégis gondja lett: amikor ugyanis az egyetem a szokásos eljárás részeként leellenőrizte a papír hitelességét, akkor kiderült, hogy a Rigó utcai Idegennyelvi Továbbképző Központ (ITK) rendszerében nem szerepel az okmány. Az egyetem ezért feljelentést tett a férfi ellen, akitől állítása szerint házkutatási parancs alapján begyűjtötték az eredeti bizonyítványát, és eljárást indítottak ellene.

A Győri Rendőrkapitányság most közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt folytat eljárást ellene. Megkerestük a győri rendőrséget, akik a nyomozás tényét elismerték, továbbiakat azonban nem árulhattak el a folyamatban lévő ügy miatt. Annyit viszont elmondtak, hogy a kapitányságon egy másik ugyanilyen ügyük is van, abban is nyomoznak.

Az ITK-ban szintén nem árulhattak el információkat a folyamatban lévő ügyről, ugyanakkor elismerték, hogy valóban van egy ilyen. Juhász Gyula, az intézmény kommunikációs referense szerint többször előfordult már, hogy valaki egy intézményben olyan bizonyítványt mutatott be, ami nem létezett a rendszerükben, de az illető állítja, hogy náluk szerezte.

"Feltételezhetően ilyenkor valami nem gömbölyű" - mondta Juhász, aki megjegyezte, hogy arra is volt már példa, hogy valaki az eljárásban nem pontos adatokat adott meg, de ha együttműködő volt az illető, rövidebb-hosszabb keresgélés után kiderült, hogy csak pontatlanságról van szó.

V. László az Origó megkeresésére azt mondta, az ügyvédje tanácsára egyelőre nem nyilatkozik. A Facebookon viszont azt írta, hogy mindenképpen polgári peres útra fogja vinni a dolgot.