Lezuhant egy kisrepülő Kisapostagnál, két ember meghalt

lezuhant kisrepülő, repülőgép baleset, roncs
Kisapostag, 2014. május 29. Rendőrök és szakemberek helyszínelnek egy lezuhant kisrepülőgép roncsai mellett egy Kisapostag határában fekvő kukoricaföldön 2014. május 29-én. A kisrepülőre reggel bukkantak rá a Fejér megyei Kisapostag és Baracs között, a sportrepülőtérhez közeli kukoricásban. A roncsokban két holttestet találtak. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A kisrepülővel két tapasztalt pilóta szállt fel szerda este egy rövid repülésre. A családjuk csütörtökön reggel kezdte keresni őket. A repülő járó motorral csapódhatott be a földbe.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy kisrepülőgép Kisapostagnál. A roncsokban két férfi holttestet találtak. A kisrepülőt a Fejér megyei Kisapostag és Baracs között bukkantak rá csütörtökön reggel, a dunaújvárosi sportrepülőtérhez közeli kukoricásban, a reptértől légvonalban másfél kilométerre. A rendőrség légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A repülőgép mindkét utasa tapasztalt pilóta volt – mondta a Dunaferr Repülő Klub vezetője. Loskay László elmondta, hogy az Apollo Fox típusú, ultrakönnyű repülőgép a pilóta tulajdonában volt, aki klubjukban is tag volt.

A két férfi szerda este szállt fel. A hozzátartozók csütörtök reggel értesítették őt arról, hogy a férfiak nem érkeztek haza. A repülőtéren csak a nyitott hangárt és leparkolt autóikat találták meg. Loskay László szerint "komolyabb műszaki, vagy repülési hiba" miatt következhetett be a tragédia.

A kisrepülő útvonalára a Közlekedésbizontsági Szervezethez nem nyújtottak be repülési tervet, de abban a légtérben arra a repülésre, amelyre a pilóták készültek, ez nem is kötelező - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője. Ezért nem is indult meg korábban a hivatalos keresés.

Bajkó Erika elmondta, hogy a roncsot közelebbről még nem tudták megvizsgálni, de az "első helyszíni benyomás" alapján a repülőgép járó motorral, meredek szögben ütközött a földnek.