Gyurcsány először látja történelminek a mostani választást

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc szerint nem az a hazafi, aki három fröccs után el tudja énekelni a székely himnuszt, hanem az, aki érti, mi a történelem nagy kérdése.
Vágólapra másolva!

"Rabok leszünk vagy szavaztok!" - mondta Gyurcsány Ferenc Esztergomban, a DK kampányzáró rendezvényén, amelyen részt vett Vadai Ágnes, a baloldali összefogás Dorog és Esztergom körzetében induló képviselőjelöltje.

"Én most először gondolom azt, hogy ez a választás valóban történelmi lesz, választás szabadság és önkény között" - jelentette ki a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem fizetésért, nem hatalomért vállalja a politikai harcot, hanem azért mert szenvedélyesen szereti a hazáját.

"A mai Magyarország legfontosabb kérdése, hogy folytathatjuk-e mindazt, amiért sok száz évig küzdöttek a magyarok legjobbjai. (...) Elhiszi-e a magyar, polgári, szocialista, szociáldemokrata baloldal, hogy mi állunk a történelem jó oldalán. Nem az hazafi, aki három fröccs után el tudja énekelni a székely himnuszt, hanem az a hazafi, aki érti, hogy mi a történelem nagy kérdése" - mondta a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc szerint a szabadsággal nem tudunk élni, mert megszoktuk a szolgaságot. A rendszerváltás a magyarok egyik legnagyobb teljesítménye volt, de nagy árat fizettünk érte, ezért kívánkoznak vissza sokan Kádár vagy Horthy korába.

"Önöknek ugyanennyi joga lesz befolyásolni a magyar jövőt, mint nekem. Menjenek el választani, mert arról szól, hogy tisztességes Magyarországot akarunk, vagy az önkény és a rablás világát" - kérte a hallgatóságot Gyurcsány Ferenc.