Bottal és festőhengerrel támadtak a PM aktivistájára

Vágólapra másolva!
Szerda este két fekete ruhás ember vörös festékkel kente őssze a PM érdi plakátjait, majd állítólag fenyegető kijelentéseket tettek és rá is támadtak az érdi jelölt barátnőjére. A párt feljelentést tesz.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tesz az ellenzéki összefogás érdi PM-es jelöltje és kampányfőnöke, miután szerda éjszaka bántalmazták egy aktivistájukat - mondta Dorosz Dávid országgyűlési képviselő és Lovas Miklós.

Dorosz állítása szerint szerda este negyed tíz körül harmadmagával arra lett figyelmes, hogy egy fekete ruhát viselő férfi és egy nő vörös festékkel festi le a kormányváltók plakátjait. Szóváltásba kerültek, majd a két rongáló egy sikátorban egyikükre, Lovas Miklós húszéves barátnőjére támadt bottal és festőhengerrel. Miután a nő a másik aktivistával együtt elszaladt segítségért, a támadók megfenyegették a kampányfőnököt, akit le is fényképeztek, majd azt mondták: a képet a "központjukban" le fogják adni. Lovas Miklós hozzátette: a támadók azt is mondták neki, hogy „inkább a Fideszre szavaznánk, mint rátok, kommunistákra”.

Dorosz Dávid szerint a Fidesz-KDNP politikusai, Aradszki András képviselőjelölt és T. Mészáros András polgármester annyira félnek hatalmuk elvesztésétől, hogy aktivistáik már a jogsértésektől sem riadnak vissza. Úgy vélte, a most történteknél mélyebbre már nem süllyedhet a kampány.