Több emberölést beismert a hajléktalangyilkos

Vágólapra másolva!
A szerb B. Dragan a csepeli eperföldeken öldökölt, egyik áldozatának viszont sikerült megszöknie előle.
Vágólapra másolva!

B. Dragan vallomása szerint egy szerbiai börtönből szökött meg, és - mint mondta - nem azzal a céllal érkezett Magyarországra, hogy itt maradjon. Hollandiába indult egy barátjához, hogy onnan Amerikába menjen, de csupán a csepeli eperföldekig jutott. Ott a magyar hajléktalanok befogadták, enni adtak neki. A Boráros téren megismerkedett egy nővel, aki élettársa lett, két gyermeket neveltek együtt éveken át, az egyik közös volt. Vasazásból, azaz színesfém-gyűjtésből, lopásból, továbbá alkalmi bűncselekményekből tartották el magukat. Lakóhelyük környékén marihuánát próbáltak előállítani.

A vád szerint a negyvenéves, szerb állampolgárságú férfi 2007-től hajléktalanként Magyarországon élt Csepel környékén, és társaival 2010-ben megölte egy haragosukat, 2011-ben pedig egy család négy tagját. A vádlottak áldozataikat súlyosan bántalmazták, megfojtották, felakasztották, a holttesteket elégették és a Dunába szórták vagy földdel betemették.

B. Dragan. ellen azért kezdett nyomozni a rendőrség, mert társaival 2011. augusztus 3-án elcsalt a lakásáról, bántalmazott, kifosztott, és egy gödörbe temetett egy csepeli férfit. A megkötözött, nyakig a földbe beásott férfinak azonban sikerült kiszabadulnia és elmenekülnie.A szerb férfi ellen jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, az egyik ügyben első fokon, nem jogerősen kilenc évet kapott.

Hétfőn a tört magyarsággal beszélő negyvenéves férfi azt mondta, hogy részben bűnösnek érzi magát, megváltoztatja nyomozati vallomását, és elmondja az igazságot. Tudja, hogy "nagy" ítéletre számíthat, de az legalább legyen igazságos. Borzalmas dolog, ami megtörtént, öt ember meghalt, nem akarja menteni magát. A vádirat szerint B. Dragan még több gyilkosságot tervezett, és arra készült, hogy hajléktalantársaiból, akik vezetőjüknek tekintették, rablóbandát szervez, és ennek érdekében megpróbáltak fegyvereket szerezni. A büntetőpernek hat vádlottja van, közülük a négy, emberöléssel vádolt férfi van előzetes letartóztatásban, a hatodrendű vádlott, B. Dragan volt élettársa azonban nem jelent meg a hétfői tárgyaláson, ellene elfogatóparancsot adtak ki. A csepeli hajléktalangyilkosságok büntetőpere szerdán a vádlottak meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Törvényszéken.