Melegként lemenni egy edzőterembe, az megint egy plusz szorongás

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színház korábbi rendezője is csatlakozott a Nyitottak vagyunk kampányhoz. Egy videóban beszél arról, hogy miért ne üljünk fel az előítéleteknek. 
Vágólapra másolva!

Alföldi Róbert színész, rendező is csatlakozott a Nyitottak vagyunk kampányhoz, amelyben ismert közéleti személyiségek beszélnek arról, miért ne hallgassunk az előítéleteinkre. A videóban Alföldi először hivatkozik magára melegként, amikor azt mondja, hogy "melegként lemenni egy edzőterembe, az megint egy plusz szorongás".

Ezután elmesél egy történetet arról, hogy amikor lement egy edzőterembe, félt három "nagydarab, tetovált, kopasz" férfitől, azonban megtévesztették az előítéletei, és később jóban lettek. Olyannyira, hogy még ajándékot is vittek a rendező születésnapjára.

Nézze meg a videót:

Alföldi tavaly szeptemberben Csáki Judit: Alföldi színháza – Öt nemzeti év című könyvében is beszélt a szexuális orientációjáról, de akkor inkább utalás szintjén: „Erről a fejezetről azt gondoltam, hogy nem lesz benne a könyvben. Mert nem akarok >szenzációs< fejezetet a Nemzetiről szóló könyvbe; semmi olyasmit, hogy >lám-lám<, végre bevallja, pedig úgyis tudtuk. Aztán ma – 2013. május 23-án éjjel – minden máshogy van már. Először is: biztos vagyok benne, hogy nagyobb eséllyel maradhattam volna a Nemzeti igazgatója és folytathattam volna a munkát – nem állítom, hogy biztosan, csak nagyobb eséllyel –, ha rendben lennék >családpolitikailag<".