Holtan találtak egy magyar férfit a Fülöp-szigeteken

Vágólapra másolva!
Rejtélyes körülmények között vesztette életét egy magyar férfi a Fülöp-szigeteken - írja a Blikk.  
Vágólapra másolva!

Az 57 éves B. István holttestére a cikk szerint Cagayan de Oro kikötőjének mellékhelyiségében bukkantak rá még szerda reggel, és a hatóság figyelmét több gyanús körülmény is felkeltette: a magyar férfi a hajójegye szerint ugyanis álnéven utazott, a hátát pedig sérülések borították.

– Az áldozatot utoljára kedd este látta az egyik karbantartó bemenni a mosdóba. Holttestét szerda reggel fedezték fel, ülő helyzetben a vécécsészén – nyilatkozta Randy Estrada rendőrfelügyelő a Sun Star című helyi lapnak.

Kiderült az is, hogy B. István Cebu városába próbált komppal eljutni, miután Cagayan de Oróban 150 ezer forintnak megfelelő adósságot halmozott fel. Csomagjai között temérdek gyógyszert is felfedeztek, ezért azt sem zárják ki, hogy István természetes halállal távozott az élők világából.

Estrada szerint a rendőrségi nyomozás a magyar férfi legutóbbi ismert szálláshelyén folytatódik majd, de a holttest boncolása is sok kérdésre választ adhat.

– Annyit már tudunk, hogy egyedül ment ki a kikötőbe. Az még továbbra sem tisztázott, hogy mit keresett a Fülöp-szigeteken – mondta Estrada.