Véres szombat az utakon

Vágólapra másolva!
Sok baleset volt ma az utakon, német, osztrák, cseh, ír rendszámú autók is ütköztek. Több karambolban utasokkal teli kocsik csattantak, balesetenként hat-nyolc sérültet kellett a mentőknek ellátniuk vagy kórházba vinniük.   
Vágólapra másolva!

Egy német házaspár két gyermekkel szenvedett balesetet a 84-es főúton Balatonedericsnél szombat délelőtt, amikor a gépkocsit vezető feleség ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott összeütközött egy cseh rendszámú autóval. A nő a helyszínen életét vesztette, férje és tizenéves lányuk késő délután halt meg a kórházban. A baleset helyszínéről összesen hét sérültet, a férfin és a lányon kívül további öt embert vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Hét sérültje volt annak a balesetnek, melyben egy osztrák és egy ír rendszámú autó ütközött össze szombat délután Töltéstava és Pér között a 81-es főúton. A két autó Győr felé tartott, az osztrák rendszámú kocsi nagy ívben balra akart kanyarodni, s a mögötte haladó, ír rendszámú autó belerohant. Mindkét jármű kisodródott a pályáról, és az út menti árokban landolt. Egy ember súlyosan, a többiek könnyebben sérültek meg.

Jánosházánál délután frontálisan ütközött egy teherautó és egy személygépkocsi, a balesetben ketten megsérültek. Egy 43 éves ajkai nő személyautóval Jánosházáról tartott Körmend felé a főúton. Jánosházánál letért a jobb oldali útpadkára, majd a kormányt visszarántva a szemközti sávban egy szabályosan haladó tehergépjárműnek ütközött.

Három autó ütközött szombaton az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán, a Nyíregyháza felé vezető oldalon, a balesetben egy ember súlyosan megsérült. A káli csomópont térségében torlódás volt.

Dél körül csak lassan lehetett haladni az M7-es autópályán a főváros felé vezető oldalon, mert két baleset is volt, ráadásul a rossz idő miatt tömegek indultak el Budapest irányába. A 111-es és a 73-as kilométernél, Siófoknál és Polgárdinál lassult le baleset miatt a forgalom egy időre.

Hatan sérültek meg egy közlekedési balesetben szombaton Budapesten, a XVIII. kerületben. Az Igló utca és a Forgó utca kereszteződésében két autó ütközött, az egyik sofőrje vélhetően nem adta meg az elsőbbséget a másiknak.

Szintén a fővárosban felborult egy teherautó a XIV. kerületi Egressy téren, és kidöntött egy fát, a balesetben a sofőr - akinél az alkoholszonda elszíneződött - megsérült. Az MTI úgy tudja, a férfi járművezetés eltiltásának hatálya alatt vezetett.