Tizenegy év után kaptak el egy bankrablót

Vágólapra másolva!
A rendőrség Egerben elfogott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 11 évvel ezelőtt társával együtt több millió forintot rabolt egy Flórián téri bankból. A bűncselekmény négy év múlva évült volna el.
Vágólapra másolva!

A rendőrség kedden Egerben elfogott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 11 évvel ezelőtt kirabolt egy bankot. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és társa 2002. augusztus 15-én délelőtt bement egy Budapesti, Flórián téri pénzintézetbe, a biztonsági őrt bántalmazták, szolgálati fegyverét elvették, majd az alkalmazottakat készpénz átadására kényszerítették. A kár több millió forint volt.

Az eljárás során megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével N. Ferenc megalapozottan gyanúsítható - írja a rendőrség honlapja. A férfi kihallgatása során nem tett vallomást. Vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tesz előzetes letartóztatása indítványozására.

A fegyveres rablás maximális büntetési tétele 15 év, ez azt is jelenti, hogy a bűncselekmény ennyi idő után évült volna el.