Orbán Viktor nem kér a magyar motorosokból az Élete menete napján

Vágólapra másolva!
Minden eszközzel biztosítani fogják az Élet menetén részt vevők testi épségét, háborítatlan emlékezését és emberi méltóságát - jelentette ki a miniszterelnök a Parlamentben
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor hétfő reggel utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy semmilyen rendezvénynek ne adjanak helyet a fővárosban, ami zavarhatná az Élet Menete nevű megemlékezést - jelentette be a miniszterelnök a Parlamentben. Az Élet menetét minden évben a holokauszt áldozataiank emlékére szervezi az Élet menete alapítvány.

A miniszterelnök ezt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában jelentette be, a szocialista Steiner Pál felszólalására reagálva. Az ellenzéki politikus arra a motoros demonstrációra utalt, amely az Élet menete napjára, április 21-re lett meghirdetve Budapest belvárosába, a Dohány utcai zsinagóga érintésével. Orbán Viktor kijelentette: minden eszközzel biztosítani fogják az Élet menetén részt vevők testi épségét, háborítatlan emlékezését és emberi méltóságát.

A miniszterelnök azután beszélt erről, hogy nyilvánosságra került "Adj gázt" címmel Magyar Motors Menet nevű felvonulást szerveznek a megemlékezéssel egy időben.

A Belügyminisztérium délután közleményben jelentette be, hogy minden eszközzel tiltani fogja a motorosok felvonulását. "A rendezvény kijelölt időpontja, útvonalterve, valamint annak provokatív - Adj gázt! - elnevezése valamennyi jóérzésű embert sérti" - írják. A Belügyminisztérium határozottan elítéli a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének provokációs kísérletét - áll a közleményben.