Két és fél év börtönre ítélték a rendőrgázoló exképviselőt

Vágólapra másolva!
Kovács József 2012-ben hajtott neki egy őt igazoltatni akaró rendőrnek. Érvényes jogosítvány nélkül vezetett. Hétfőn két és fél év börtönre ítélte a Kaposvári Bíróság.
Vágólapra másolva!

Két és fél év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a kaposvári bíróság Kovács József egykori kereszténydemokrata önkormányzati képviselőt hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt - írja a sonline.hu. Az exképviselő húsz hónap után feltételesen szabadlábra helyezhető. A Kapos Holding jelenlegi koordinációs igazgatója tavaly márciusban egy közúti ellenőrzés során nekihajtott a vele szemben intézkedő rendőrnek, Gálosi Szabolcsnak és a garázsajtóhoz szorította.

A márciusi eset előzménye, hogy Kovács Józseftől még 2012 februárjában ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát. Akkor is Gálosi Szabolcs intézkedett az egykori önkormányzati képviselővel szemben, így amikor március 22-én meglátták a férfit autója volánja mögött, azonnal a nyomába eredtek, megkülönböztető jelzést használva. Kovács József azonban a vád szerint nem állt meg, figyelmen kívül hagyva a jelzéseket behajtott a háza elé, és elkezdte felnyitni a garázs ajtaját, hogy beálljon a gépkocsijával. Gálosi Szabolcs a garázskapu elé futott, hogy befejezze az intézkedést, de ekkor a vádlott nekihajtott a rendőr térdének, aki csak akkor tudott kilépni az autó elől, amikor a garázsajtó felnyílt teljesen. Az esetről Gálosi kollégája videófelvételt készített.

Gálosi Szabolcs korábban részletesen mesélt a történtekről az Origónak, és az igazoltatásról készült videót és hangfelvételt is megmutatta. Ezeket itt láthatják, olvashatják.

„Nagy kárt okozott számomra az ügy, melyet egy olyan rendőr okozott, aki utazott rám, másokkal szemben is szakszerűtlenül járt el, egyetlen célja volt, hogy büntessen” – mondta a tárgyaláson Kovács a sonline.hu szerint. A bíró szerint a videófelvétel alapján egyértelmű volt az eset, és abszurdnak nevezte Kovács József védekezését a provokációról, valamint, hogy nem hallotta a rendőrautó szirénáját. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az nem jogerős.