Már készítik a TV2-s dolgozókat a csatorna eladására

Vágólapra másolva!
A TV2 karácsonyi partiját is beárnyékolták azok a pletykák, amelyek szerint hamarosan új tulajdonosa lesz a csatornának. Simon Zsolt vezérigazgató azt mondta a dolgozóknak, hogy heteken belül kiderülhet, hogy a komoly jelöltek közül ki viszi tovább a céget.
Vágólapra másolva!

Akár néhány héten belül kiderülhet, hogy a hónapok óta zajló tárgyalások után kinek sikerült megszereznie a TV2-t, legalábbis Simon Zsolt, a csatorna vezérigazgatója a cég december 2-án tartott év végi partiján ezt ígérte a dolgozóknak. Bár a csatorna dolgozói között az a pletyka terjed, hogy a vevő egy kínai befektető lesz, aki mögött magyar befektetők állnak, Simon a december eleji értekezleten nem árulta el, hogy ki lehet a befutó.

A Bors Online november 19-én már kész tényként írt arról, hogy a csatorna egy kormányközeli befektetőé lett. Az információt Simon Zsolt nem kommentálta a lapnak, de úgy tudjuk, hogy a belső hálózaton elérhető blogján tagadta, hogy megszületett volna a megállapodás. A december eleji bulin mindenesetre azt is megígérte a dolgozóknak, hogy nem a Borsból kell majd megtudniuk, ha a csatorna aláírja az eladásról szóló megállapodást.

Ezeken a szűkszavú tájékoztatásokon kívül a csatorna dolgozói is csak a sajtóban megjelenő hírekre tudnak támaszkodni. A kínai befektetőkről szóló híreszteléseknek valószínűleg a november közepén a Figyelőben megjelent cikk az egyik alapja, amely azt írta, hogy egészen közel van már a TV2 eladásáról szóló megállapodás egy kínai érdekeltség mögött megbújó magyar befektetővel. A lap akkor úgy tudta, hogy rajtuk kívül is van olyan vevőjelölt, aki még úgy tudja, hogy versenyben van, ezért nem tekinthető lezártnak az ügylet.

A csatorna eladásáról hónapok óta beszélnek, korábban a komoly vevőjelöltek között emlegették a Viasat csatornát is működtető Modern Times Groupot (MTG). A másik legtöbbet emlegetett vállalkozás Nyerges Zsoltnak az elmúlt években jelentős médiaérdekeltséget felépítő Infocenter.hu nevű cége. A belső pletykákban ezt a Fideszhez kötődő érdekcsoportot sejtik most a kínai befektetők mögött is.

A csatorna, ahogy a korábbi, eladásról szóló híreket, úgy egyelőre az Origo információit sem kommentálta.