Elég a muníció a Vizoviczki-birodalom ellen

Vágólapra másolva!
Polt Péter legfőbb ügyész szerint elég bizonyíték gyűlt össze az illegális rendőri védelemmel dolgozó szórakoztatóbirodalmat üzemeltető vállalkozó, Vizoviczki László ellen. Az ügyészség már csak adócsalás miatt nyomoz.
Vágólapra másolva!

Az M1 Híradó információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség befejezte a Vizoviczki László vállalkozó és több magas beosztású rendőri vezetőt érintő korrupciós ügyben indított nyomozást. Az M1 hétfő esti Híradójában Polt Péter legfőbb ügyész azt mondta, azt gondolja, elegendő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy sikeresek legyenek a vádemelések.

A Híradó értesülései szerint már csak az ügy mellékszálaként felmerült adócsalás gyanúja miatt kell nyomozni. Az ügyészség vizsgálja, hogy az ügy két szálát, az adócsalást és a vesztegetést elkülönítse-e egymástól, vagy egyben emeljen-e vádat. Az ügynek 45 gyanúsítottja van, valamennyien szabadlábon védekeznek – hangzott el a Híradóban.

A Vizoviczki László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, néhány hónappal később, májusban fogták el az első gyanúsítottakat, köztük rendőröket is.

A gyanú szerint Vizoviczki Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyben üzleti érdekeltsége volt, neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, V. István, akinek az volt a feladata, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken viszont a rendőrök tartsanak razziákat. Az ügyben több akkori magas beosztású rendőrtiszt ellen is eljárás folyik.

Vizoviczki Lászlót az idén május végén elengedték az előzetes letartóztatásból, és házi őrizetbe helyezték.

A múlt héten a Pestisrácok.hu oldalra kikerült egy videó, amelyen az látható, ahogy Vizoviczki László összejátszik a rendőrökkel. A Vizoviczki-ügy részleteit itt olvashatja.