Levelezni tanítja az iskolákat a Klik

Vágólapra másolva!
Utasítást adott a Klik az iskoláknak arról, hogyan kell levelezniük a jövőben. Csak tértivevényesen lehet levelet feladni, amelyen azt is meghatározzák, milyen dőlésszögben kell megcímezni.
Vágólapra másolva!

Az iskolák mostantól csak és kizárólag tértivevénnyel küldhetnek levelet - írja a 444.hu csütörtökön. Éves szinten súlyos extra kiadása lehet a KLIK-nek csak abból, hogy kötelező tették a tértivevényt. A Klik ezen kívül előírja, hogy a levélen a címzés nem lehet javított, aláhúzott nem szerepelhet benne felülírás, az “út”, “útja”, “sétány” “tér”, “tere” elnevezések pedig nem rövidíthetők.

Ezen kívül a címbélyegző lenyomatot úgy kell elhelyezi a tértivevénylapok megfelelő rovatában, hogy a címadatok a kerettől 10 mm távolságra kerüljenek elhelyezésre; a címblokk dőlésszöge a 6 %-ot ne haladja meg, valamint a címadatok ne lógjanak ki a rovatból. Ha pedig valaki elront egy tértivevényt, akkor azt be kell írni a rontott tértivevény nyilvántartásba, aminek a vezetése mostantól kötelező, és rendszeresen ellenőrizni is fogják.

Egy iskolatitkár azt mondta az Origónak, hogy valóban vezetnie kell egy nyilvntartást a rontott tértivevényekről, és felhborította az újabb feladat, mert az iskolatitkárokat a fizetésemeléssel járó életpályamodell nem érintette. Szerinte ez az utasítás a legnagyobb gondot akkor okozza majd, amikor a középiskola felvételi idején százasával kell küldeni a leveleket a szülőknek.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint nincs semmi baj a szabályokkal - írja a 444.hu. Az iskolák eddig sem levelezhettek volna tértivevény nélkül, ők csak elkezdik betartatni a régóta létező szabályokat.

A címzéssel kapcsolatos dolgokat pedig nem ők találták ki, hanem a Magyar Posta, és ők csak leírták az iskoláknak, hogy el ne felejtsék.