Megóvják a Fidesz bajai győzelmét

Vágólapra másolva!
A baloldali pártok szerint videó bizonyítja, hogy szervezetten vittek szavazni embereket. Karácsony szerint a helyi cigány önkormányzati vezető vezényelte le a választást a gyanús szavazókörben. A Fidesz szerint mások utaztattak embereket.
Vágólapra másolva!

A közös jelöltet állító Együtt 2014, MSZP és DK szerint választási csalás történt a bajai önkormányzati választásokon, ezért megóvják annak végeredményét – jelentette be Karácsony Gergely független és Harangozó Tamás MSZP-s képviselő.

Karácsony szerint videofelvételek bizonyítják, hogy az egyik szavazókörben megsértették a választási szabályokat, hiszen szervezett módon vitték az állampolgárokat szavazni. Az öt választókör közül éppen ebben nyert egyedül fölényesen a fideszes Kovács Csaba. Karácsony szerint ebben a szavazókörben a legkiszolgáltatottabb és legnehezebb helyzetben élők laknak, és a helyi roma önkormányzat vezetője vezényelte le a választást.

Karácsony szemtanúkra hivatkozva azt mondta, hogy az önkormányzati vezető felesége, szavazóköri delegáltként sms-ben folyamatosan tájékoztatott valakiket, hogy kik mentek el szavazni. Harangozó szerint több aktivistájukat is megfenyegették, ezért a rendőrséghez is fordultak.

Zsigó Róbert, Baja polgármestere és a Fidesz szóvivője azt mondta, nekik is vannak felvételeik arról, hogy törvénytelenül utaztatták a választókat vasárnap, erről bejelentést is tettek. Zsigó szerint riválisaik kétszer a kampánycsendet is megsértették.

Az Együtt 2014 a szerintük bizonyító erejű videót is publikussá tette, itt egy férfi feltehetően arra utal, hogy nem probléma, ha ötvenszer fordul, ha szavazóért megy. A videót itt nézheti meg: