Kedvezményekkel való visszaélés miatt ellenőrzik a szegedi nyugdíjasokat

Vágólapra másolva!
A sok visszaélés miatt minden nyugdíjast adategyeztetésre szólít fel a szegedi környezetgazdálkodási vállalat, hogy igazolják, mi alapján jár nekik az 50 százalékos szemétszállítási kedvezmény - írja a Delmagyar.hu.
Vágólapra másolva!

Tumultuózus jelenetek zajlanak, sokszor az utcán kígyóznak a sorok a Delmagyar.hu cikke szerint mostanában a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatánál, miközben a lapnál sokan panaszkodnak arra, hogy a cégtől kapott felszólító levél 5 munkanapot adott nekik, hogy igazoljáka nyugdíjaskedvezményre való jogosultságukat.

Ha valaki nem igazolja, hogy mi alapján jár neki, akkor nemcsak megvonják tőle a kedvezményt, hanem januárig visszamenőleg ki kell fizetnie a teljes árú szemétszállítást.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak magyarázatként elmondta: ütemesen hívják be és ellenőrzik a több ezer szegedi nyugdíjast. Most a 6723-as irányítószámú városrészek lakói kerülnek sorra, nagyjából 8-900-an, utánuk a többiek.

Az ellenőrzésekkel az igazgató szerint a visszaéléseket akarják visszaszorítani, mert gyakori, hogy a családok nem jelentik be a változásokat, és az elhunyt nyugdíjas kedvezményével visszaélnek az örökösök. Gyakori az is, hogy a korábban egyedül élő nyugdíjashoz beköltözik a családja, és ezt "elfelejtik" jelezni a szolgáltatónak.

Az adategyeztetés során nem elég bemutatni a nyugdíjasszelvényt, személyit és nyugdíjas-igazolvány is kérnek, de akinél valamilyen okból akadályba ütközik az igazolás, írásban kérheti a határidő hosszabbítását.