Nők is rakhatják a homokzsákokat

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az önkéntes munka feltételei között sorolja, hogy nők nem oszthatók be fizikai munkára. Ha valaki mégis pakolná a homokzsákokat, nem állnak az útjába, de a nőknek tudnak könnyebb munkát is adni. Vagyis tudtak, mert már annyi az önkéntes a fővárosban, hogy nem tudnak többet fogadni.
Vágólapra másolva!

“Nők fizikai munkára nem oszthatók be!” - ez a tizedik pontja azon a táblán, ami A munkavégzés szabályai az árvízi közreműködés során címet viseli, és az önkéntes munkavégzések helyén függesztette ki a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

“Az önkéntesek önként végzik a munkát, tehát nem állhatunk senki útjába, ha homokzsákot akar pakolni, de mivel ez nehéz munka, balesetveszélyes, fel kell hívnunk a nők figyelmét, nehogy túlvállalják magukat” - magyarázta a furcsa kitételt Kisdi Máté Márk, a FKI szóvivője az Origónak. Kisdi szerint az önkéntes munkára jelentkező nőknek könnyebb feladatokat is tudnak adni: segíthetnek például az információs pontoknál, a logisztikában, az önkéntesek ellátásában.

A fővárosban annyi önkéntes jelentkezett, hogy már megtelt a Margitsziget, nem tudnak több embernek munkát adni - mondta Kisdi, aki jelezte azt is, hogy ha újra szükségük lesz a városban valahol segítő kezekre, akkor a honlapjukon újra megnyitják a regisztárciós oldalt.