Nem lesz bikinis felvonulás az idei Miss Worldön

Vágólapra másolva!
Az iszlám hagyományokra tekintettel nem kell bikiniben felvonulniuk az idei Miss World szépségverseny résztvevőinek Indonéziában.
Vágólapra másolva!

Nem lesz bikinis felvonulás az idei Miss World szépségversenyen, amelyet Indonéziában rendeznek. A 137 versenyző a fürdőruha helyett hagyományos strandruhát, például szárongot visel majd - közölték a szervezők szerdán Bali szigetén. "Nem akarunk senkit felbosszantani, vagy olyan helyzetbe kerülni, amelyben tiszteletlennek tűnünk, ezért minden részt vevő ország szokásaira figyelemmel kell lennünk" - mondta el Julia Morley, a Miss World vezetője.

Az indonéz ulémák tanácsa (muszlim vallási vezetők tanácsa) korábban a rendezvény lemondását követelte, a vallásos erkölcsi felügyelők szemében ugyanis a szépségverseny "a hedonizmust, a materializmust és a konzumizmust" jeleníti meg, és rossz példaként szolgál a muszlim fiataloknak. A szervezők ugyanakkor azt bizonygatják, hogy döntésüket már korábban meghozták, ez nem a panaszra adott válasz.

Indonézia a világ legnagyobb muzulmán lakosságú országa. Bali szigete hindu többségével kivételt képez. Az ország legnagyobb turistaközpontjába évente több millió nyaraló érkezik, akik közül sok százezren parányi fürdőruhákban jelennek meg a tengerparton.