Kirúgják a hálapénzt keveslő orvost

Vágólapra másolva!
A Péterfy Sándor utcai kórház vezetősége a hónap végével megszüntette a 10 ezer forintos hálapénzt keveslő orvos munkaviszonyát - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Június 30-án megválik a Péterfy Sándor utcai kórház attól a sebésztől, aki a múlt héten a Facebookra kikerült és a kórház vezetőségének is megküldött levél szerint keveselte a 10 ezer forintos hálapénzt. Páciense vitorlázás közben törte szilánkosra sarkát, ezért jegyezte meg az orvos, a beteg barátainak, hogy „akinek van pénze vitorlázgatni, annak legyen pénze műtétre is". A levél szerint ez után a sebész kijelentette, hogy 10 ezer forintot "két haverjával pont 5 perc alatt isszák el”.

Sásdi Antal, a kórház főigazgatója a Népszabadságnak arról nyilatkozott, hogy az intézményben már a múlt héten felállítottak egy bizottságot, mely csütörtökön meghallgatta a panaszost és az érintett orvost. A testület a vizsgálat eredményéről jelentést készített, melyben az áll, hogy "az orvos panasszal érintett magatartása kétséget kizáróan nem bizonyítható, azonban az etikai vétség gyanúja sem zárható ki". A bizottság azt is megállapította, hogy a levélben szereplő "fenyegetés és zsarolás" egyértelműen kizárható az esetben.

A jelentés alapján a kórház menedzsmentje úgy döntött, június 30-i hatállyal megszíűntetik a sebész munkaviszonyát.