Emmi: 200 milliót kapott a Krétakör

Vágólapra másolva!
Gulyás Márton azt nyilatkozta, hogy sosem kaptak pályázat nélküli állami támogatást. Az Emmi szerint viszont még Hiller Istvánnal kötöttek szerződést évi százmilliós támogatásról.
Vágólapra másolva!

Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy a színház működése során sosem kapott pályázat nélkül pénzt az államtól, sőt, amikor lehetőségük lett volna ilyesmire, visszautasították. Gulyás annak kapcsán nyilatkozott, hogy pénteken Markó Iván és a Magyar Fesztivál Balett Az ember tragédiája című előadása után, a taps közben megafonban hívta fel a figyelmet arra, hogy Markó Iván soron kívül, kormányzati keretből kapott 130 millió forintot együttese működtetésére - írja az Index.

Az Emmi közleményben reagált Gulyás nyilatkozatára: "A Krétakör Alapítvány 2008-ban hároméves támogatási szerződést írt alá az akkori Oktatási és Kulturális Minisztériummal évi 100 millió forintos támogatási összegről. A szerződést Hiller István miniszter egyedi döntése alapján kötötte meg a tárca pályázat nélkül. A támogatási szerződés alapján a Krétakör 2008-ban 100 millió Ft, 2009-ben 75 millió Ft, 2010-ben 25 millió Ft-os egyedi támogatásban részesült".