Júniusban kezdődik a beköltözés Ócsán

Vágólapra másolva!
Az első 20 család júniusban költözik be az ócsai lakóparkba. A Máltai Szeretetszolgálat szerint nem tragédia, ha a 80 ház egy részébe hosszú távon sem költöznek be.
Vágólapra másolva!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ócsai lakópark költségeivel és a lakópark létesítésével kapcsolatos viták helyett a beköltözőkkel és a közösségépítéssel foglakozik - jelentette ki Kozma Imre atya, a szociális lakópark bérlőinek kiválasztására kiírt pályázatot lebonyolító szervezet elnöke csütörtökön a Pest megyei Ócsán.

A már kész házak egyikében tartott sajtóbeszélgetésen sem Kozma Imre, sem Morva Emília, a szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője nem kívánt találgatásba bocsátkozni arról, hogy a szociális családiház-építési program nem régen meghirdetett második körében eddig hányan regisztráltak. Emlékeztettek arra, hogy június elsején költözik be a lakóparkba az első 20 család.

Közölték: "nem lesz tragédia", ha a 80 ház egy része hosszabb távon sem népesül be. A lényeg, hogy a lakóparkban igazi közösség formálódjon, amihez az egyik házban másfél évig jelen lévő szeretetszolgálat minden segítséget megad.